• Вт. Июн 6th, 2023

Een SUPER-GIANT tomaat en een tomaat waar ik al heel lang naar op zoek was en die ik gevonden heb.

Автор:Administrator

Апр 12, 2023

Hallo allemaal op mijn kanaal!

Ik ben waarschijnlijk niet de enige — een fervent tuinier, ongeremd strevend om alle variëteiten van de wereld in haar verschillende bedden te planten, maar er is een maatregel nodig. En wat blijkt, ik heb er geen. Vorige week nog heb ik gezworen niet meer naar tuincentra te gaan om zaden van tomaten, paprika’s, bloemen en dergelijke te kopen, die ik al in overvloed heb. Alles wat ik nodig heb, wat wordt geverifieerd door mijn eigen ervaring en pakken, heb ik immers al.

Vandaag ging ik echter “even” naar het tuincentrum om gladiolenbollen te kopen en kon het weer niet laten. En hoe kon ik het weerstaan ​​om eindelijk te zien waar ik al 3 jaar naar op zoek was, maar niet in een van de tuincentra en winkels die ik bezocht, het was er gewoon niet of het was snel uitverkocht.

De beroemde en beroemde tomaat DEMIDOV!

Tomaat DEMIDOV Tomaat DEMIDOV

Ik heb zoveel goede recensies over hem gehoord, maar ik kon niet zelf kopen en kweken. En dat wilde ik heel graag. Tomaat uit de Siberische collectie van selectie van het West-Siberische groenteproefstation van het landbouwbedrijf Semyon Altai.

Tuinders die deze tomaat telen typeren hem als zeer productief, stabiel en bijna onderhoudsvrij. Hij deed me meteen denken aan de MONGOOLSE dwergtomaat, die ik al een aantal jaren kweek sinds het allereerste jaar dat hij op de markt kwam.

Tomaat DEMIDOV is middenseizoen, 101-109 dagen, het is een variëteit voor teelt in de volle grond en onder folie, het kan worden gekweekt door direct in de grond te zaaien. Natuurlijk zal ik het door zaailingen laten groeien, maar deze eigenschap is intrigerend. Door direct in de grond te zaaien, zou ik aanraden om de zaden van deze tomaat te zaaien in streken met een warm klimaat of in gebieden met warme kassen.

De plant is bepaald, standaard, hoeft niet te worden geknepen. Vruchten met een donkergroene vlek aan de stengel, roze als ze rijp zijn, rond, licht geribbeld, met een gewicht van 80-120 (tot 150) gram. Ideaal voor salades, sappen en bereidingen voor de winter.

In de volle grond wordt het aanbevolen om in 1-2 stelen te vormen, in een kas in 3-4. Vereist niet vaak water geven, vrij zeldzaam, maar overvloedig water geven.

De tweede tomaat uit dezelfde serie van de Siberische selectie van het landbouwbedrijf Seeds of Altai is BIYSKAYA ROSE .

Tomaat BIYSKAYA ROSE Tomaat BIYSKAYA ROSE

Tomaten met een gewicht tot 1,2 kg ! Het is alleen geen tomaat, maar bijna een watermeloen! Ja, de intrige is nog steeds hetzelfde! Tegelijkertijd, tomaat, bepalend , wat dubbel aangenaam is, 70-110 cm, middenseizoen, 110-120 dagen, fruit is platrond, soms licht geribbeld, felroze, erg zoet, vlezig, grootvruchtig, koudebestendig en ziektebestendig, geschikt voor verse consumptie en voor winterbereidingen. Het kan in de volle grond en onder folie worden gekweekt. In de volle grond wordt het aanbevolen om in 1-2 stelen te groeien, in een kas in 3-4. Onrijp fruit is thuis goed gerijpt.

Het is belangrijk dat deze tomaten Siberische selectie zijn, wat betekent dat ze bestand zijn tegen de grillen van het weer. Ik heb hoge verwachtingen van ze. Mijn groeiende regio is de regio Moskou.

Ik ben van plan deze tomaten in de volle grond te planten. In de zomer zal ik video’s of artikelen op mijn kanaal met jullie delen, het groeiproces en mijn mening daarover.

Ik hoop dat ik voor het seizoen 2023 geen nieuwe rassen meer koop. Een week later begin ik met het zaaien van enkele soorten tomaten en paprika’s.

Vrienden, als je deze tomaten hebt gekweekt DEMIDOV en BIYSKAYA ROSE Siberische selectie Altai Seeds, deel je ervaring en advies in de reacties onder het artikel. Ze zullen erg belangrijk zijn voor mij en andere tuiniers die van plan zijn deze tomaten te telen.

Abonneer, plaats 👍, schrijf reacties, stel vragen, deel ervaringen, blijf op de hoogte van nieuwe publicaties op mijn kanaal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *