• Чт. Фев 29th, 2024

Het resultaat van vroeg zaaien van peper.

Автор:Administrator

Апр 14, 2023

Hallo allemaal op mijn kanaal!

Vorig jaar heb ik eind januari de zaden van zoete en hete pepers gezaaid. Veel mensen vinden het te vroeg. Groeiende regio regio Moskou.

Desalniettemin waren mijn zaailingen sterk en tegen de tijd dat ze in de grond landden, waren ze behoorlijk sterk, dus het was niet eng om ze in de grond te verplanten.

De eerste helft van mei vorig jaar maakte me serieus nerveus. Er was strenge vorst tot -5 graden. Paprika’s gevangen, maar ze overleefden, waardoor ze een overvloedige en vrij vroege oogst opleverden. Ik kan het niet laten om de variëteit te noemen die ik heb geplant — dit is een gewone variëteitpeper, geen hybride genaamd Hannibal, waarover ik het had in een van de artikelen op mijn kanaal. Ik ben zeer tevreden over deze peper en ben hem dit seizoen weer aan het telen.

Ik wil benadrukken dat mijn zaailingen in de volle grond zijn geplant onder tijdelijke beschutting (spunbond in 2 lagen + film er bovenop) zonder warme bedden, kassen en verwarmingen.

Dit jaar heb ik peperzaden natuurlijk nog eerder gezaaid, hopend op een vroeg en warm voorjaar. Ik dring er bij niemand op aan om precies op deze tijden te zaaien, zeker niet als je niet in de zuidelijke regio woont, maar ik laat door persoonlijk voorbeeld zien dat je door gewassen eerder te zaaien en daarvoor de juiste omstandigheden te creëren, goede resultaten kunt behalen.

Sommige abonnees schreven dat het vroeg was en dat de zaailingen zouden uitrekken, waar ik klaar mee was om ruzie te maken, en als de zaailingen optimale omstandigheden zouden krijgen, zou alles goed met ze zijn.

Ik heb beloofd dat ik je de tussenresultaten zou laten zien van het vroege zaaien van mijn groentegewassen.

Op de foto twee soorten paprika: Hannibal en Star of the East red F1 — gezaaid op 11 januari.

Op de tweede foto het tussenresultaat van het zaaien van hete pepers van twee soorten: Flame en Double Abundance — de bovenste rij op 11 januari, de onderste rij op 15 januari.

Zoals je kunt zien, zijn de zaailingen na iets meer dan 1 maand, ondanks het vroege zaaien, nog steeds vrij klein en beginnen de eerste en tweede echte bladeren er net op te verschijnen.

De zaailing is nog niet sterk, klein, maar vooral niet uitgerekt en heeft een volledig gezonde uitstraling met een felgroene kleur. Dit alles wordt bereikt dankzij het creëren van optimale omstandigheden voor het kweken van zaailingen: verlichting, rationeel water geven, optimale temperatuuromstandigheden.

Als er 3-4 echte bladeren verschijnen, is het mogelijk om zaailingen in aparte kopjes te plukken, waarna na 2-3 dagen de eerste bemesting voor zaailingen volgt, waarover ik artikelen op mijn kanaal schreef. Er zal niet eerder dan over 10-15 dagen worden geplukt.

In het huidige stadium worden de zaailingen nergens mee bevrucht en worden er geen medicijnen gebruikt die de groei van zaailingen remmen, ze zijn niet nodig.

Waarom zaai ik zaailingen eerder? Peperzaden ontkiemen iets langer dan andere groentegewassen. Na ontkieming ontwikkelen zaailingen zich langzaam. Het plukken heeft op zijn beurt ook invloed op de ontwikkeling van de plant en remt de groei een tijdje. Als er voor de spruiten optimale omstandigheden worden geboden, zullen ze langzaam groeien, maar tegelijkertijd zal de struik, in combinatie met competente topdressing, al sterk worden in zaailingen, en tegen de tijd dat hij in de grond wordt geplant, zal hij mogelijk om een ​​volledig sterke en sterke plant te planten. Het is belangrijk voor zaailingen na het plukken om containers met het grootst mogelijke volume te gebruiken voor de volledige ontwikkeling van het wortelsysteem.

Nu, half februari, is het heel goed mogelijk en noodzakelijk om peper dapper te zaaien in elke klimaatzone. Dus zaaien, groeien en genieten van de naderende lente!

Vrienden, deel in de comments wat heb je gezaaid? Welke gewassen, welke rassen, hoe ontwikkelen ze zich? Vertel over uw successen, deel uw ervaringen en advies met lezers.

Abonneer, plaats 👍, schrijf opmerkingen, stel vragen, deel je ervaringen, blijf op de hoogte van nieuwe publicaties op mijn kanaal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *