• Чт. Фев 29th, 2024

Hoe ontwikkelen Mongoolse dwergtomatenzaailingen zich?

Автор:Administrator

Апр 16, 2023

Hallo allemaal op mijn kanaal!

Ik wijd het derde artikel aan deze tomaat. Ik dacht dat het genoeg zou zijn, de allereerste, waarin ik in detail sprak over mijn eigen ervaring met het telen van deze tomaat, over hoe ik me heb aangepast om hem te laten groeien, wat ik ervan kan verwachten en waartoe hij in staat is.

Ik kweek al een aantal jaren de Mongoolse dwerg en heb hem goed bestudeerd, de beste manier gevonden om hem te laten groeien, althans voor mezelf.

De meningen over deze tomaat onder tuiniers zijn verdeeld. Iemand vindt het leuk vanwege zijn productiviteit en onderhoudsvrij, en iemand had een niet geheel positieve ervaring op basis waarvan sommige tuiniers weigerden het te laten groeien. Als ik hem alleen zou beoordelen op het eerste kweekjaar, dan zou mijn mening 50/50 zijn. Laat me je eraan herinneren dat ik het het eerste jaar heb gekweekt volgens het principe van » geplant en vergeten”Zonder te knijpen, zonder water te geven, en benaderde hem over het algemeen als de vruchten al roze begonnen te worden en hijgde hoeveel het er waren. Bovendien heeft hij zoveel blad dat de tomaten onder de takken verstopt zitten, en totdat je de tak optilt, lijkt het alsof er geen tomaten zijn. De oogst was erg groot, maar de smaak van de tomaat maakte geen indruk op me, en na de eerste borstels waren er veel tomaten op de rest van de borstels, maar vrij kleine. Desalniettemin weigerde ik het volgend jaar niet, ik plantte het » voor het geval dat » als een redder in nood, als de oogst van andere tomaten plotseling niet lukt. En de Mongoolse dwerg zal in ieder geval een oogst opleveren. Ik begon te groeien volgens een ander principe, ik schreef erover in eerdere artikelen. Deze keer gaf ik hem wat tijd en zorg, en in ruil daarvoor kreeg ik een heel andere smaak en een goed gewicht van de tomaat.

Dit jaar werd de Mongoolse dwerg op 11 januari gezaaid voor zaailingen . Sommige critici schreven dat dit erg vroeg is en dat het zal ontgroeien voordat het in de grond wordt geplant. Een lezer schreef dat ze hem na het zaaien in maart al in bloei naar de datsja bracht. Nou wat kan ik zeggen? Misschien. Ik ben het nooit ontgroeid, integendeel, ik zou willen dat het krachtiger was voordat het in de grond landde, en dit kan worden bereikt. Een van de voorwaarden zou het verplanten van zaailingen in een grotere container moeten zijn, maar thuis is dit bijna onmogelijk te bereiken vanwege gebrek aan voldoende ruimte.

Zodat er geen twijfel over bestaat, laat ik van tijd tot tijd duidelijk het tussenresultaat zien van de ontwikkeling van zaailingen van mijn tomaten en paprika’s, vroeg gezaaid.

Ik zal niet ongegrond zijn en zal het hele proces laten zien van het kweken van deze tomaat, van zaailingen tot oogst.

De Mongoolse dwerg is een trage tomaat , hij rijst ofwel lang, maar als hij snel rijst, bevriest hij en ontwikkelt hij zich vrij langzaam.

Vorig seizoen heb ik er bijvoorbeeld heel lang over gedaan, bijna een maand, niet gelijkmatig, maar daarna ontwikkelde het zich in een normaal tempo. Dit jaar bleek alles andersom, de zaden ontkiemden vrij snel, maar nu ontwikkelt het zich niet snel. Over al deze wijsheden van hem schreef ik in een vorig artikel. Maar het past perfect bij mij, ik help hem zelfs de tijd te nemen.

Zo zag een tomaat eruit 1 maand en 7 dagen na het zaaien of een maand na het ontkiemen van het zaad (foto hieronder).

Mongoolse dwerg 1m7 dagen na zaaien en 1m na ontkiemen Mongoolse dwerg 1m7 dagen na zaaien en 1m na ontkiemen

Een tomaat na het plukken op 15 maart, 2 maanden en 4 dagen na het zaaien, ziet er zo uit (foto hieronder).

Mongoolse dwerg 2 maanden 4 dagen na zaaien Mongoolse dwerg 2 maanden 4 dagen na zaaien Mongoolse dwerg 2 maanden 4 dagen na zaaien Mongoolse dwerg 2 maanden 4 dagen na zaaien

Het is duidelijk te zien dat het helemaal niet uitrekt, zich langzaam ontwikkelt en zeker niet zal ontgroeien.

Wat te doen zodat de zaailingen niet ontgroeien?

Om te voorkomen dat zaailingen overgroeien, moeten bepaalde regels strikt worden nageleefd.

Ik bewaar zaailingen op de laagst mogelijke temperatuur van 18-20 ° C (tot maximaal 22 ° C), ik geef heel voorzichtig water en zorg voor volledige verlichting gedurende minimaal 14 uur per dag.

Tegen de tijd dat de zaailingen in de grond worden geplant, slaagt het erin een sterke struik te vormen en een goed wortelgestel te ontwikkelen, en door eerder zaaien levert het eerder het gewas op.

Dankzij deze tomaat kwam ik tot de conclusie dat er geen volledig onderhoudsvrije tomaten bestaan. Als je een andere kwaliteit van een tomaat wilt, een iets betere smaak, meer gewicht, dan zul je er minimaal voor moeten zorgen. Het zal nodig zijn om de extra stiefkinderen te verwijderen en water te geven, te voeren en een struik te vormen.

En wat denk je, op basis van de foto, zullen mijn zaailingen in mei ontgroeid zijn?

Vrienden, deel uw ervaring met het kweken van deze tomaat in de reacties. Hou je van deze afwisseling? Wat is positief en wat is negatief aan deze tomaat? Wanneer zaai je deze tomaat voor zaailingen? Hoe zorg je ervoor dat de zaailingen niet uitrekken?

Abonneer, plaats 👍, deel je ervaring, schrijf reacties, blijf op de hoogte van nieuwe publicaties op mijn kanaal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *