• Чт. Фев 29th, 2024

Ik heb hortensia’s GOEDKOOP gekocht!

Автор:Administrator

Апр 18, 2023

Hallo allemaal op mijn kanaal!

Zoals gewoonlijk lag de weg naar het tuincentrum langs de DA-supermarkt. Herinnerend aan vorig jaar en hoeveel bloemproducten er in het voorjaar zijn, beginnend met zakken met bollen lelies en gladiolen, astilba, phlox, clematis, dagleliewortelstokken, eindigend met rozen en sierheesters in een doos, besloot ik langs te gaan en te zien wat is er nieuw Daar. En het blijkt — voor het eerst verschenen hortensia’s.

Het is me gelukt om 2 soorten hortensia’s te pakken te krijgen. Een hortensia grootbladige Friedenstein met een zeer mooie roze tint bloeiwijzen. Ik heb de laatste doos, maar de zaailing is heel behoorlijk, met al ontwaakte toppen. Trouwens, de naam wordt overal ergens anders geschreven Friedenstein, ergens Freidenstein, maar de variëteit is hetzelfde.

Foto foto’s / Yandex — hortensia grootbladige Friedenstein Foto foto’s / Yandex — hortensia grootbladige Friedenstein Foto foto’s / Yandex — hortensia grootbladige Friedenstein Foto foto / Yandex — hortensia grootbladige Friedenstein

Tweede hortensia paniculata Uniek , best interessant met steriele bloeiwijzen. Ze zeggen dat hortensia’s met dergelijke bloeiwijzen zeer gewaardeerd worden door kenners en verzamelaars van hortensia’s.

Foto’s/Yandex — Hydrangea paniculata Unik Foto’s/Yandex — Hydrangea paniculata Unik Foto’s/Yandex — Hydrangea paniculata Unik Foto’s/Yandex — Hydrangea paniculata Unik Foto’s/Yandex — Hydrangea paniculata Unik Foto’s/Yandex — Hydrangea paniculata Unik

Eerlijk gezegd had ik deze namen nog niet eens gehoord, maar ik was niet zo dol op hortensia’s zelf, hoewel de boomachtige Anabel al heel lang met succes in mijn tuin groeit . Maar de prijs fascineerde me en ik kon het niet laten.

Ik herinner me dat vorig jaar in ons tuincentrum pluimhortensia’s in potten in de zomer 1200 roebel per struik kostten, de struiken waren echt behoorlijk groot, ze waren van verschillende variëteiten: Lime Light, Vanilla Fraise en gezelschap, ik wilde niet echt kopen voor zo’n prijs.

Ik heb beide gekochte hortensia’s op een glazen loggia gezet om de ontwikkeling te vertragen, maar je kunt de natuur niet misleiden, de ontwikkeling is al begonnen. De temperatuur op de loggia is zelfs ‘s nachts +16 en overdag +23, dus de bladeren groeien al. Hortensia’s werden in dozen verkocht, een Unique met een zwarte folie om het wortelsysteem gewikkeld, deze moest meteen in een grote container worden overgeplant. De tweede — grootbladige Friedenstein zat al in een klein bakje, en bleef erin. Voordat ze in de tuin landt, is er genoeg ruimte in de container voor haar.

Nu ben ik aan het nadenken over welke plek in de tuin ik ze moet toewijzen, ze houden van de zon. En samen met hen kreeg ik hoofdpijn, want grootbladige hortensia’s overwinteren erg moeilijk in de regio Moskou. Maar we kennen de regels, we zullen het proberen.

Vrienden, als iemand deze variëteiten van hortensia’s kent, schrijf dan, deel uw mening over hen en uw kweekervaring, het is heel interessant, de variëteiten zijn mij onbekend. Maar grote kenners en verzamelaars van hortensia’s weten er vast meer van.

Ja, en de prijs voor elk was 259,90 roebel. Nou, is het niet heerlijk? Hoe denk je?

Abonneer, plaats 👍, deel je ervaring, tips en observaties, blijf op de hoogte van nieuwe publicaties op mijn kanaal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *