• Чт. Фев 29th, 2024

Ik maak een paprikapluk, hoe doe ik dat?

Автор:Administrator

Апр 13, 2023

Hallo allemaal op mijn kanaal!

Dit jaar werd het zaaien van peper voor zaailingen gedaan op 11 januari . Op deze datum heb ik slechts 2 soorten paprika HANNIBAL en STAR OF THE EAST RED F1 gezaaid . Ik heb later nog 2 andere soorten peper gezaaid en ik zal er in een ander artikel over praten. Vandaag wil ik het tussenresultaat van de ontwikkeling van zaailingen laten zien, praten over de ontkieming van twee soorten peper, pluktechnieken en verdere verzorging.

Hannibal Hannibal Ster van het Oosten rood Ster van het Oosten rood

De peperscheuten waren heel vriendelijk, en met hun ontkieming en vriendelijkheid was ik opnieuw aangenaam tevreden met Hannibal, wiens zaden allemaal tegelijk ontkiemen. Ondanks het feit dat deze variëteit helemaal niet wordt geadverteerd, is het voor mij gewoon een uitkomst, nadat ik hem eenmaal heb geplant, zaai ik hem opnieuw, vanwege zijn uitstekende vriendelijke kieming, uniforme groei van zaailingen, vanwege zijn kouderesistentie, uitstekende opbrengst, uitstekende smaak en vruchtgewicht. Totdat ik hetzelfde zeg over de bekende en netjes geadverteerde variëteit, de Star of the East is rood. Ik wacht op de oogst, dan is het mogelijk om het ten volle te waarderen, maar de zaden van de Red Star ontkiemden niet gelijkmatig, kwamen later uit dan de eerste klas, sommige zaden kwamen pas onlangs uit, terwijl er al echte bladeren op de hoofdscheuten verschenen . Over het algemeen ontwikkelen beide paprika’s zich vandaag goed, niet te snel, zoals ik bereik, vanwege het feit dat het onmiddellijk na het ontkiemen werd geplaatst in omstandigheden met een lagere temperatuur, beperkt in water geven en onder een lamp werd geplaatst, waardoor het niet kan uitrekken, maar zorgt voor een goede groei van de wortel systeem. Op 20 februari verscheen er een tweede echt blad aan de paprika.

Ik duik peper meestal als er eind februari 2-4 echte bladeren op verschijnen . Maar ik heb mijn schema herzien en besloten om eerder in fase 2 van echte bladeren paprika’s in aparte kopjes te plukken.

Hoe maak je een juiste keuze?

Om schade aan de wortels tot een minimum te beperken, moet het planten van paprika’s, voordat u begint met plukken, met water worden afgeworpen, zodat de grond goed verzadigd is met vocht. Als de peperzaailingen erg verdikt waren of als de peper vrij sterke wortels had, dan wrik ik in dit geval, om schade aan hen zoveel mogelijk te voorkomen, de hele aarden klomp uit de container met een houten keukenspatel en leg deze op een dienblad. Het is veel gemakkelijker om peperzaailingen veilig van elkaar te scheiden dan in een krappe bak. Als het wortelsysteem niet erg is gegroeid, kun je peper na peper rechtstreeks uit de container halen met een speciale kleine spatel voor zaailingen.

Er zijn twee soorten spatels voor zaailingen, die even handig zijn voor het plukken van zaailingen.

Tuin zaailingen kit Tuin zaailingen kit Tuin zaailingen kit Tuin zaailingen kit

Voordat ik begin met plukken, maak ik van tevoren het benodigde aantal kopjes klaar, schrijf de naam van de cultuur erop met een stift. Op de bodem van elk giet ik een kleine hoeveelheid aarde. Daarna laat ik de peperzaailingen in een glas zakken en bedek het met aarde tot aan de zaadlobben. Ik stamp de aarde lichtjes aan en geef de zaailingen wat meer water met bezonken water.

In dit stadium, aangezien de peperzaailingen nog vrij klein zijn, is de aarde in de beker niet meer dan de helft van het volume en zit de peperstruik zelf bijna helemaal in de beker. Naarmate de zaailingen groeien, zal het nodig zijn om de aarde geleidelijk onder de struik te gieten. Bovendien zal na het verplanten en na het water geven de aarde in de beker krimpen, dus ik voeg een beetje aarde toe.

Ik plaats de ingelegde zaailingen meteen onder de lamp en voorzie de zaailingen opnieuw van een lagere temperatuur zodat de zaailingen niet uitrekken.

Na deze procedure, niet eerder dan na 3 dagen, maar bij voorkeur na 7-10 dagen , doe ik de eerste topdressing. Over het algemeen kunt u het juiste tijdstip voor de eerste voeding bepalen aan de hand van het uiterlijk van de zaailingen en op basis van de berekening van de geschatte toevoer van voedingsstoffen in de plantgrond. Hoe ik dit bepaal, zal ik in een apart artikel schrijven.

Voor elke voeding moeten de kopjes met zaailingen een beetje worden gegoten met gewoon bezonken water, en dan pas met een voedingsoplossing.

Om mijn zaailingen te voeden, gebruik ik 2 soorten kunstmest, waarover ik in eerdere artikelen schreef: Krepysh en Seedling-growth . Eerder probeerde ik Agricola te gebruiken, maar ik hield niet van deze meststof en ik koos voor de bovenstaande meststoffen.

Tijdens de groei van zaailingen voordat ik ze in de grond verplant, doe ik meestal 3 topdressings met een interval van 10-14 dagen. Het aantal topdressings kan onder bepaalde voorwaarden worden verhoogd.

Als uw zaailingen op een bepaald moment beginnen uit te rekken, wat niet zou mogen gebeuren als de optimale omstandigheden voor hun groei worden waargenomen, moet u ze onmiddellijk behandelen met de ATLET- groeiregulator volgens de instructies. In dergelijke gevallen kies ik voor rootverwerking.

In een van de volgende artikelen zal ik nogmaals duidelijk het tussenresultaat laten zien van de ontwikkeling van vroeg gezaaide peperzaailingen.

Paprika is een gewas dat zich vrij langzaam ontwikkelt, peperzaden ontkiemen veel langer dan bijvoorbeeld tomatenzaden en het is wenselijk om het eerder te zaaien. Het is mijn taak om duidelijk aan te tonen dat als de optimale groeiomstandigheden worden nageleefd — het creëren van de juiste temperatuur voor zaailingen, verlichting en matig water geven, zaailingen die eerder zijn geplant dan de door de fabrikant aanbevolen tijd zich gelijkmatig zullen ontwikkelen en niet zullen uitrekken, en tegen de tijd dat ze worden getransplanteerd in de grond zullen ze in een sterkere vorm vertrekken. Je moet niet bang zijn voor vroeg zaaien, er is geen extra zorg nodig. Niettemin kiest elke tuinman de timing van het zaaien van zaden voor zaailingen, op basis van de woonregio en zijn doelen.

Vrienden, hoe ontwikkelt je zaailing zich? In welk ontwikkelingsstadium bevindt uw zaailing zich? Wanneer begin je paprika’s te zaaien? Schrijf over alles in de commentaren, deel uw ervaringen met lezers.

Abonneer, plaats 👍, schrijf reacties, stel vragen, deel je successen en je ervaringen in de reacties, blijf op de hoogte van nieuwe publicaties op mijn kanaal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *