• Чт. Фев 29th, 2024

SUIKER, GROTE, HOGE RENDEMENT tomaat is een favoriet van tuiniers.

Автор:Administrator

Апр 12, 2023

Hallo allemaal op mijn kanaal!

Vandaag ga ik verder met een reeks artikelen over de beste tomaten, die bij veel tuinders geliefd zijn vanwege hun productiviteit, vroege rijpheid, ongebruikelijke en mooie vorm en uitstekende smaak!

Sommige van de tomaten waarover ik in mijn artikelen schrijf, zijn algemeen bekend bij tuinders, sommige niet zo veel, maar ze verdienen allemaal speciale aandacht en deze tomaten moeten door elke tuinier en ervaren en door een beginner worden geplant.

In dit artikel vertel ik je over de heerlijke tomaat SUGAR Bison .

Tomaat Suiker Bison. Foto: Foto’s: Yandex Tomato Sugar bison. Foto: afbeeldingen: Yandex

Tomaat SUGAR Bison wordt beschouwd als een uitstekende saladevariëteit. Hij is geliefd om zijn zoete smaak en niet alleen. De vruchten van de tomaat zijn vlezig en suikerachtig tijdens de pauze! Het waren zulke suikers als toen mijn grootmoeder als kind tomaten in het dorp had, of toen suiker-watermeloenen zo waren. Je breekt het, en van binnen lijkt het alsof sneeuw glinstert. De vruchten zijn zaadarm, geurig, erg lekker en wegen tot 350 gram. Als de plant wordt genormaliseerd door het aantal eierstokken in de borstel, dan is het heel goed mogelijk om tomaten te krijgen met een gewicht tot 500-600 gram.

Tomaat Suiker Bison. Foto: Foto’s: Yandex Tomato Sugar bison. Foto: afbeeldingen: Yandex

Dit is een variëteitstomaat, wat betekent dat je er je eigen zaden van kunt verzamelen voor het volgende zaaien voor zaailingen.

De tomaat wordt als middenseizoen beschouwd, ongeveer 110 dagen voor de eerste oogst.

Tomaat Suiker Bison. Foto: persoonlijk archief Tomato Sugar bison. Foto: persoonlijk archief

Dergelijke tomaten, waarin de vruchtperiode meer dan 95 dagen is, zaai ik zeker eerder voor zaailingen, eind januari-begin februari. In dit geval rijpen de tomaten bijna tegelijkertijd met de eerdere. Een belangrijke factor zijn gezonde, sterke zaailingen en verdere groeiomstandigheden.

SUIKERBISON is een onbepaalde plant, tot 2 meter hoog.

Tomaat Suiker Bison. Foto: Foto’s: Yandex Tomato Sugar bison. Foto: afbeeldingen: Yandex

Sinds kort kweek ik al mijn tomaten alleen in het open veld, zelfs de tomaten die worden aanbevolen voor teelt in kassen. Ik heb mij empirisch gevestigd in de conclusie dat in de volle grond planten, met name tomaten, paprika’s, minder ziek worden en zich beter ontwikkelen. Dit is gemakkelijk uit te leggen, ten eerste krijgen planten veel zonlicht en zijn het lichtminnende en warmteminnende gewassen, en ten tweede worden ze beter geventileerd in de volle grond en zijn ze daarom minder vatbaar voor schimmelziekten die ontstaan tegen hoge luchtvochtigheid en opgehoopte ziekteverwekkers in de loop van de tijd in elke kas.

Tomaat Suiker Bison. Foto: Foto’s: Yandex Tomato Sugar bison. Foto: afbeeldingen: Yandex

Volwassen tomatenzaailingen zijn een behoorlijk koudebestendige cultuur en zijn niet bang voor koele temperaturen.

Daarom gebruik ik in de eerste fase alleen tijdelijke onderdak.

Een kas is vooral nodig voor het zeer vroeg planten van planten in de grond, hoewel het tijdens de vorst helemaal geen zaailingen bespaart, waarvan zaailingen in een kas vaak extra worden bedekt met spunbond en film, kachels worden geïnstalleerd en de kas wordt opgewarmd op alle mogelijke manieren. En al deze activiteiten bemoeilijken het proces van het telen van gewassen enorm, niet alle tuinders hebben de mogelijkheid om constant en tijdig op hun percelen te zijn om te reageren op het temperatuurregime en actie te ondernemen. Zeer negatief, te vroeg planten van zaailingen beïnvloedt de ontwikkeling van de planten zelf, remt hun groei, waardoor het vroeg planten van gewassen in de kas zinloos en arbeidsintensief wordt.

Sinds ik de kas niet meer gebruik, hebben mijn tomaten- en paprikaplanten zich veel beter ontwikkeld en produceren ze gezonde en overvloedige gewassen. En nog belangrijker, zonder het gebruik van chemische behandelingen worden ze niet ziek.

Er werd nog een observatie gedaan. Mijn buren op het perceel plantten vrij vroeg zaailingen in de kas, maar ik had betere voorwaarden en kwaliteit van gewassen bij de uitgang. Tenzij de komkommers in hun kas eerder verschenen dan in mijn aarde. Maar ik heb het in dit artikel niet over komkommers.

Ik voer geen campagne om te stoppen met het gebruik van kassen, ik schrijf alleen over mijn observaties en mijn ervaring.

Tomaat Suiker Bison. Foto: Foto’s: Yandex Tomato Sugar bison. Foto: afbeeldingen: Yandex

Dus plant ik de afgewerkte zaailingen in de eerste helft van mei in de grond, voornamelijk tijdens de meivakantie (als ze geen langdurig ongunstig weer met vorst voorspellen, zoals het geval was in het seizoen 2022) onder een tijdelijke beschutting tegen een dubbele laag spingebonden, en als de weersomstandigheden niet gunstig zijn, dan leg ik een film op spingebonden. Met het vertrek van de dreiging van vorst, verwijder ik de schuilplaats volledig.

Tomatenverzorging bestaat uit de vorming van een struik, kousenband, tijdig water geven, losmaken, topdressing.

Je kunt ontdekken hoe ik mijn planten voed in het artikel » EFFICIËNTE EN GOEDKOPE meststoffen voor zaailingen en aanplantingen » op mijn kanaal.

Tomaat Suiker Bison. Foto: Foto’s: Yandex Tomato Sugar bison. Foto: afbeeldingen: Yandex

Tomaat Sugar bison heeft naast zijn heerlijke smaak, zeer goede opbrengst, een mooie hartvormige vorm die enigszins doet denken aan de vorm van een Bull’s Heart-tomaat, maar is naar mijn mening nog mooier. De vorm van elke tomaat kan echter variëren en sommige tomaten zijn precies hartvormig, andere afgerond. Tegelijkertijd veranderen de smaakkwaliteiten niet.

Ik raad deze prachtige variëteit zeker aan voor aanplant in uw tuin.

Vrienden die suikerbizontomaat hebben verbouwd, delen uw ervaringen in de opmerkingen.

In de volgende artikelen zal ik blijven schrijven over de beste variëteiten en hybriden van tomaten die u ongetwijfeld in uw tuin kunt planten zonder bang te hoeven zijn de verkeerde keuze te maken.

Abonneer, plaats 👍, schrijf reacties, stel vragen, deel ervaringen, blijf op de hoogte van nieuwe publicaties op mijn kanaal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *